Individueel bezoek

  • Van 5 mei tot 20 oktober is er elke zondag om 15u een rondleiding met gids.
  • De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur.
  • U hoeft niet vooraf te reserveren.

Tarieven:

  • Volwassenen: 8 euro
  • Kinderen en jongeren (6-18 jaar): 6 euro
  • Kinderen < 6 jaar: gratis

********************************************

Groepsbezoek (vanaf 15 personen)

Groepsbezoeken zijn mogelijk van 15 januari t.e.m. 20 oktober, enkel na reservatie en volgens beschikbaarheid.

Klassieke rondleiding – Onder leiding van onze deskundige gidsen verkent u het kasteel van onder tot boven: van de statige ridderzaal tot de oude voorraadkelder, van het zomersalon tot de keuken, van de slaapkamer tot de gevangenis… In elke kamer ontdekt u een nieuwe episode uit de fascinerende geschiedenis van het slot en haar bewoners. Als kers op de taart kunt u de mooiste zilvercollectie van het land bewonderen.

Themarondleiding ‘Vrouwenzaken’ – Tijdens deze rondleiding dompelen onze gidsen u onder in de fascinerende wereld van kasteelvrouwen, kamermeisjes, wasvrouwen en kokkinnen. Vrouwen uit alle eeuwen passeren de revue. Wat was de huwelijksleeftijd van meisjes in de middeleeuwen? Uit welke tijd stamt het beeld van de vrouw aan de haard? Wat heeft Hélène Fourment met Laarne te maken? Waarom werden vooral vrouwen geviseerd tijdens de waanzinnige heksenvervolging in de 16de en 17de eeuw? Terwijl u door de kamers van het kasteel dwaalt, maken onze gidsen u wegwijs in al die vrouwenzaken.

Rondleiding voor minder mobiele personen – Trappen horen onvermijdelijk bij een kasteel en dat is niet evident voor tal van mensen. Om hen toch de mogelijkheid te geven om het kasteel te bezoeken hebben we een volwaardige en interactieve rondleiding uitgewerkt waarbij enkel het gelijkvloers en de tuin bezocht worden (volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers).

Tarieven

  • Klassieke rondleiding met gids: 7 euro p.p. + 50 euro voor de gids (± 20 pers. per gids)
  • Themarondleiding “Vrouwenzaken” met gids: 7 euro p.p. + 50 euro voor de gids (± 20 pers. per gids)
  • Rondleiding voor minder mobiele personen (max. 20 personen): 7 euro p.p. + 50 euro voor de gids.

RESERVEER GROEPSBEZOEK

Wenst u koffie of een drankje (voor of na uw bezoek), ontbijt, koffie met heksengebak, een heksenbiertje met hapjes, belegde broodjes, …? Wil u lunchen in de buurt? We bezorgen u graag meer informatie! Er is een restaurant op het kasteeldomein aanwezig en in de nabije omgeving zijn er nog diverse eetgelegenheden.

Er is een busparking vlakbij de ingang van het kasteel. Houd er rekening mee dat het in de winter erg koud kan zijn in het kasteel. Het bezoek duurt 1,5 uur en er zijn heel wat trappen te nemen.

********************************************

Educatieve rondleidingen voor scholen

Schoolbezoeken zijn mogelijk van 15 januari t.e.m. 20 oktober, enkel na reservatie en volgens beschikbaarheid.

Voor kleuters hebben we het pakket ‘Kom maar binnen!’ uitgewerkt. Onder leiding van een gids gaan de kleuters op verkenning in het kasteel. Op een luchtige en speelse manier ontdekken ze alle hoekjes en kantjes, van de kelder tot de zolder.

We hebben ook educatieve rondleidingen voor het lager en het secundair onderwijs.

Tarief:

  • 3 euro per leerling (leerkrachten gratis) + 50 euro voor de gids (max. 25 leerlingen per gids)

RESERVEER SCHOOLBEZOEK