Op stap met kinderen in Beervelde en Laarne

Op zoek naar een leuke gezinsuitstap? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze suggestie voor een dagvullend programma in Beervelde en Laarne

In de voormiddag trek je naar het Park van Beervelde. Het 25 ha grote kasteelpark werd in 1873 ontworpen en aangelegd in Engelse landschapsstijl. De bedoeling van de opdrachtgevers, de Graven de Kerchove de Denterghem, was het park als  uitstalraam te laten fungeren voor de toen nog prille Gentse sierteelt. Vandaag is het domein nog steeds in handen van dezelfde familie. Maak een wandeling in het park, ontdek de heerlijke bloemen en planten, de grote vijver, de prieeltjes, de kunstwerken, het koetshuis, … Laat de kinderen het mooiste plekje van het park kiezen en installeer je daar met de picknickmand (die je vooraf besteld hebt via de website; het is niet toegestaan om je eigen picknick mee te brengen).

In de namiddag bezoek je het Kasteel van Laarne. Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar verkennen het kasteel met de movieguide HEKSEN. Kinderen van 5 tot 7 jaar kijken hun ogen uit met de fotozoektocht en voor kinderen van 8 tot 12 jaar hebben we de spannende ontdekkingsreis ‘Heintje Heks zoekt de sleutel van de schatkamer’ uitgewerkt. Op die manier kunnen gezinnen samen het kasteel ontdekken. Reserveer vooraf je plekje via reserveren@kasteelvanlaarne.be

Na het kasteelbezoek kan je met Ridder Kasper op avontuur in de Kasteeldreef. De kinderen voeren leuke opdrachten uit en kunnen spelletjes spelen. De info is beschikbaar aan de balie van het Kasteel.

Je kan ook de bewegwijzerde kindvriendelijke en interactieve Eekhoorntjespaden volgen. Zo bereik je samen het Prullenbos waar de kinderen zich in de speeltuin kunnen uitleven terwijl ouders en grootouders genieten van een heerlijk kopje koffie of een fris drankje op het gezellige terras van de herberg.

Veel plezier !!!

Geef een antwoord